Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Saturday, December 1, 2012

6 Ciri – Ciri Perempuan Playgirl

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

Korang pernah mendegar istilah “Playgirl” ? Jom kenali 6 ciri-ciri playgirl…

1. Menyembunyi Kisah One Night Stand
Bukan hanya menyimpan satu kisah, tetapi banyak lagi. ” One night stand ” tidak bermakna setia pada satu lelaki sahaja. Sentuhan fizikal yang sedikit ketika bergaul dengan lelaki menjawap bagaimana keakraban seorang playgirl dengan seorang lelaki yang dikaguminya / diingininya, tetapi tidak untuk jangka masa panjang… untuk semalam je kot. :P Murahnya harga dirimu…


2. Seringkali tukar ” In relationship ” status di Facebook
Bermula dari ” single “, ” In a relationship “, kemudian ke ” It’s complicated “. Ini cukup memadai dia hanyalah seorang perempuan mencari pasangan untuk bersuka-suka sahaja. Walaupun dia cuba untuk mencari yang terbaik, tetapi di mata lelaki… she’s a jerk.


3. Bercinta dengan 2 lelaki atau lebih dalam sesuatu masa
Okay! Nih kes main kayu 3… Sebagai contoh, dia tengah date dengan seorang lelaki dalam satu pasukan bola sepak, kemudian pada masa yang lain pulak dengan lelaki lain yakni rakan sepasukan yang sama?? Secara tidak sedar hampir separuh daripada pasukan bola sepak itu dah diajak date.. Perempuan yang #*amp;%_$.


4. Mudah Memberi Nombor Telefon 
Dah berpunya masih mudah memberi nombor telefon kepada lelaki yang tak dikenali atau ingin berkenalan. Berhati-hatilah, dia masih memberikan respon untuk menarik perhatian lelaki lain, atau mempunyai hubungan sulit.


5. Mudah bermain dengan perasaan
Bayangkanlah apabila hubungan itu intim, tiba-tiba dia pergi tanpa perkataan sahaja memberi kata kepada ” Kita dah takde pape hubungan “. Memang sah! dia playgirl.


6. Kemesraan
Untuk mendekati lelaki memerlukan usaha yang lebih kepada pendekatan, dan memerlukan kemesraan. Apabila si playgirl tidak berpuas hati, si playgirl akan pergi dan carik lelaki lain.



(^_^) monolog cermin hati >> artikel ni bukan nak mengenakan sape2, bukan jugak nak sindir sape2, penulisan biasa-biasa aje... Peace YO !!
agak-agak Harimau Malaya ke Garuda ke yang terkena malam ni ??




11 comments:

  1. cek2...rasanya xde ciri2 ni...hehee

    ReplyDelete
  2. salam kak..
    hhohoh.. elok 'PLAYGIRL ' baca entri ni.. biaq kena sedasssss :p

    of coz selamanya harimau MALAYA..Garuda la kene lauk.. hihih

    ReplyDelete
  3. @Aishah Jahirah
    cek dik, kalau ada bole buang awal2 kan :)
    xde tu lg bagus.. xdelah pening2 kepala

    ReplyDelete
  4. @♥ Cmª shIemª ♥
    hahaha kena sedasss kang mereka pulangkan 2-3 dass kan
    akak x mampu nak berlari muahhaa

    ReplyDelete
  5. blink blink kan mate,,,

    saye jenis yg setia, sbb semua ciri2 kt ats tu xde pd saye kak,,ahahahahah

    ReplyDelete
  6. siapa makan cili dialah trasa pdasnya kan... muhasabah diri sekjap...

    ReplyDelete
  7. haha...xpo2.. cma backup balik 7-8 dasssss.. hehe.. :p

    ReplyDelete
  8. haha...xpo2.. cma backup balik 7-8 dasssss.. hehe.. :p

    ReplyDelete
  9. @NORSHAHFEZA HAMSAN
    peeja shayang..
    awak pasti ke xde?
    eh bkn aritu awk g dating gan bofren baru ke ??
    haaa baik mengaku !!

    ReplyDelete
  10. @Dayana Bahar
    hehehe kadang2 dorang tersedar tapi xnak mengaku .. haishhhh nasihat kwn2 pon xnak dgr..

    ReplyDelete
  11. @♥ Cmª shIemª ♥
    ye ke cma..
    how la.. u so sweet like syugar...

    >> okay, nanti akak suh cma back up akak tau !! kasi tembak itu orang ..

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email