Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Tuesday, December 11, 2012

My Medley Stories Part 1

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)


Dear All my Bloggers & Readers

do you miss me??
(haha soalan dah gupe macam ada beribu followers je, padahal nan hado kan)

during last week and this week is busiest week for the month. 
too much work must be resolved in instantly only due to a big bosses will start to go On Leave 
so all reports which related need to be submit soonest possible. In fact my HP Laser Jet also fractious make my busyness growing, this make all work matters such as copy, scan & print stalled.

(bayangkanlah punye lah bz, sampai makan pun 10 minit je nokkk!! ) 

Due to this, all  my last week stories will bring together in the entry today. solid and incompressible

Silent story begins:

01.12.2012

masakan orang tidak berapa nak rajin
untuk lunch di hari sabtu
Kacang Kelisa a.k.a kacang Botol masak belacan & Ikan Cencaru a.k.a Ikan Jaket sumbat


Tanjung Rhu Beach 
kami pergi waktu petang dalam pukul 5.30pm masa tu...
setelah hampir setahun setengah tinggal di Langkawi ni,
inilah pertama kali nisah jejak kaki ke Pantai Tanjung Rhu..
Pantainya panjang sangat.. tapi tak ramai yang mandi mungkn sebab tiada pokok2 yang rendang..
nisah datang sendiri pun sebab en hubby ada job gan dorang
Alhamdulillah rezeki (^_~)
ada aktiviti Jet Ski, Boat Sailing, ParaSailing je.. kelolaan oleh Naam Sports

02.12.2012
ROYAL LANGKAWI YACHT CLUB
Kami pergi ke Royal Langkawi Yacth Club
sebab: Job hubby juga,
salah satu Boat ada kat sini.. jadi ini juga kali pertama nisah ke Yatch Club..
Then masa nak balik tu, terserempak pula dengan seorang pelakon tu, errr Zul Huzaimy.
badan die kecik je, perot boncet.. muahahhaa
Entrance Yatch Club, patung tu ? tak tau lah apa motif duk tercegat kat situ. dah gupe macam Penunggu pula.
sedikit tentang Yacht Club untuk pengetahuan umum :

The Royal Langkawi Yacht Club situated on the mystical island of Langkawi is an exclusive establishment with a beautiful clubhouse, classy dining outlets and a fully equipped marina. The marina can accommodate a variety of vessels including sailing boats and mega-yachts. The Royal Langkawi Yacht Club provides its patrons the choice to sit back and relax in a calm ambience or be thrilled by the surrounding activities. While its dining outlets such as Charlie’s Place Restaurant & Bar and the Captain’s Deck Restaurant offer a wide choice of local and international food, there is also the Dewi Bayu Pool Bar at the swimming pool with nearby jacuzzi, shower rooms. Providing some distraction from the ocean’s draw is Hocus Pocus, comprising of The Boatique and offices of Simpson Marine, Sunsail and Blue Water Star Sailing.
Apart from the above facilities for rest and recreation, RLYC is mainly a marina with priority berthing for its members and ample berthing space for visiting boats.
dari arah kawasan Parking Boats tu ada Jetty Langkawi, baru perasan rupenye bersebelahan je.. 
For more activity, whether on land or water, RLYC can make arrangements for sailing trips to nearby islands or guests can refer to the various yacht charter operators within the club such as Sunsail and Blue Water Star Sailing. Pippen Marine is a brokering agent for sale of new and pre-owned yacht. Alternatively, East Marine Holidays can organize diving trips to Pulau Payar Marine Park.

masih yang sibuk nak merokok di kawasan "NO SMOKING ZONE", MOTIF ??? di tengah-tengah halaman ni, ada pulak Swimming Pool >> bole skodeng2 hehehe


03.12.2012

bila balik je dari Yacht Club ni, perut kami suami isteri dah bernyanyi 
itu maknanya kami sudah lapar, 
pagi itu nisah sempat ke pasar, terjumpa ikan Siakap yang fresh baru naik.
tanpa berlengah nisah beli 2 ekor RM8.90, murahkan ?? 
murah sebab, ikan tu kecik je, cukup2 untuk makan 2 orang je..
kalau dah nama pun ikan siakap, mestilah masak Siakap 3 Rasa..
dan inilah hasilnya 

my 3 Rasa, makan bersama dengan Sayur Masak Bening (Masak Air) 


Maka, hari bermalasan telah pun tiba,
balik kerja kami terus makan dekat Baron Bistro
tempatnya memang menarik, bersebelahan dengan laut.
sambil sambil makan boleh tengok Sunset
romantik gitu




terjakun sekejap bila tengok lampu ni bertukar setiap 5 saat

tapi sayang, tempat sudah strategik..
bila makanan masuk mulut..... >>> terasa macam 1000 kesal.. tak sedap !!
service pulak ???? 2 ** je lah nisah bagi 

cantikkan lampu ni, menghiasi laluan masuk ke Baron Bistro. Nasi AYam Stim, Tom Yam Seafood, Ice Lemon Tea. hidangan untuk nisah

My Medley Stories Part 2 bakal menyusul..
kalau sempat nisah hapdate esok ye...

Tak Acilah kalau wajah comot si Puan Nisah Idham tidak terselit kan kat sini hehehe

(^_^) monolog cermin hati >> tak banyak cerita, gambar ajelah yang nisah tampal kat skrin blog ni. hari ini, cuci-cuci mata aje lah ye. !!




6 comments:

  1. eh mestilah saye rindu kak nisah ni,hihihi

    wah syoknyer jalan2,,paling terliur tgk siakap 3rasa tu,,pehhh meleleh ni ailio tau kak

    ReplyDelete
  2. salam kak nisah..
    fuhh...bz mengalahkan PM.. xpo2..settle ape yg wajib dulu hokay... cma ari2 pun mai dtg menyemak kat sini.. :p

    syur kcg botol tu sedap buat ulam ratah ngan ikan jacket.miahaha..

    wah..untungla..dpt berjln sekali sekala.. cantik pic sunset tu..
    murah ek ikan..??

    huhuh..aiseh..baru terkesima tgk pemandangan restoren yg romennnnntik tu... tup2 mknan x sodap..tp tgk deco mknntu mcm sedap.. huhuh...

    selamat menunaikan tnggung jawab bekoje ye kak..

    ReplyDelete
  3. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    semoga bisa jadi semangat
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
  4. @NORSHAHFEZA HAMSAN
    wahhh terharu ade jugak org rindu akak kan..

    nak rase meh dtg umah akak, akak masak sepesel kat peeja..

    ReplyDelete
  5. @♥ Cmª shIemª ♥
    w'salam cayang..
    wah panjang komen ajwak kan cma..
    saje nak bagi akak reply panjang-panjang jugak kan, mentang2 lah akak lame bercuti dari menaip kan, awak kijam tau..

    walauapepun, akak tetap nak reply panjang-panjang macam awak jugak, walaupun isinye tidak nak berapa ada kan.. setuju tak ??

    hahha untunglah dik, sementara xde anak ni, nnti ada anak duk kat umah je lah kan... teruja jugak akak tengok sunset, susah nak snap time sunset ni.. selalu je akak snap x menjadi

    Ikan kat sini, kadang2 murah, kadang mahal.. tgk cuaca kot ...

    akak selalu buat ulam kacang botol tu, makan dgn sambal kelapa, lawan dgn nasi panas & ikan kembong goreng.. wahh sedap dik !!

    >>>> deco tu ?? indah khabar dari rupa, dun judged a taste by it deco
    heheh okay tak quote akak ??

    ReplyDelete
  6. Bestnya jalan jalan kan.. dieyna.. malam ni baru nak jalan2 hehe

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email