Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, December 13, 2012

My Medley Stories Part 2 @ Naminara Island



Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)
finally, dapat jugak nisah menjejakkan diri kat Naminara Island kan..

hari tu, duk jalan kat Blog Cik M "Mai Nak Cerita"
http://mymatatajam.blogspot.com
wahhhh sakan depa pi Pulau ni kan, Cik M sempat lagi bagi tau
"rugi sapa-sapa yang duk langkawi tak p Pulau Naminara" ni kan

Cik M, terjeles cheq baca kisah awak tau !!
Cik M, la ni nak habaq mai, cheq dah p
minggu lepas, muahahha depa dah pi 2x, cheq baru pi skali ni..
tak pa la ... sekurang-kurang cheq pi jugak kan...
hehehhe

La ni, tak mau ceta panjang..
meh layan sat gambaq2 yang cheq snap !!
nak lagi banyak gambar sila pergi ke Blog Cik M.. (wahhhh promote gitu!!)

(ampun ya orang kedah, langkawi.. longhat nisah kalau salah ye, nisah tak pandai. ni baru nak belajar sikit-sikit)

Kalau KOrean je, mesti nak kaitkan dengan Winter Sonata kan.. Trademark !! ... tengok, Puan Nisah pun nak merasa hangat Winter Sonata Jugak...

SnowMan & SnowWomen with  Mrs. Idham. Ideal tak kami ??

Beberapa snapshot 

Pulau ni kecik je, tak besar pun.. 
sapa2 yang berkahwin tu nak outdoor photoshoot tu
sesuai jugaklah kalau nak merasa snap dgn Winter Sonata ni..
berbaloi jugakkan..
tapi sayang Pn Nisah dah kawen, melepaslah nak bergambar dekat Pulau ni..

**********************************************************************

Interprem !! Interprem !!..
ummi nak selitkan jugak wajah-wajah kesayangan hamba ini
dah lame kan anda semua tak nampak mereka kan..

dalam sibuk ummi, bersilat di dalam dapur
di ruang tamu,
di dalam bilik
mereka juga sedang sibuk membuat onar
di ruang tamu
sorang macam ni
sorang macam tu
masing masing buat hal comel mereka.

comel kan ?? hanya emak je yang akan puji anak-anak kan....
Tami, dengan muke tidak bersalahnya beliau memanjat kabinet dan memasukkan diri sendiri ke dalam bakul!!

Ola, ummi ingatkan beliau sedang merenung wajah kami yg cumel tu, rupenye die duk sibuk ushar cicak di dinding rumah. Patutkah ??


Pelbagai, aksi, pelbagai ragam.. bermacam-macam karenah. tetapi merekalah penawar ketika duka, yang sentiasa berada di sisi ummi sewaktu ummi ketawa, sedih, menangis, merajuk...

tengah jalan-jalan sambil berpimpin tangan..
(bunyinye seakan-akan mengada-ngada kan !! ) 
sementara tak de anak ni, peganglah tangan husband kan, esok luse dah ada anak,
berpeganglah & berkejaran dengan anak pulok kan !!
kami lalu sebuah jambatan.. 
rupenya di bawah jambatan tu
ada air sungai yang mengalir
MasyaAllah, cantiknya..
ternyata, Langkawi ini adalah sebuah tempat yang masih mengutamakan Alam yang neutral..
terpukau dengan keaslian alam semulajadinya.
masih terkenal dengan keindahan alam yang menakjubkan.
bertuahya diri ini kerana diberi peluang untuk menikmati keindahan ini.


akhir sekali,
Naminara Island ini  serta keindahan Sungai ini dapat dinikmati
 di dalam kawasan Oriental Village
atau lebih di kenali sebagai Cable Car.....



(^_^) monolog cermin hati >> Mai mai mai, sapa tak pi lagi, bole p .. Naminara Island masih ada lagi sehingga 30/12/2012 >> maaf ye, kali ni banyak pulak muke Puan Blog kan.. terexcited nak bergambo dengan Naminara Island ngeh ngeh ngeh...




20 comments:

  1. kak nisah, langkawi memang cantik okehh!!! hahah akak dah mcm artis korea saye tgk,kekekekekek,,

    comel2nye kucing tu,,nak satu boleh? =p kucing saye ilang dah,hahah

    ReplyDelete
  2. bestnye jalan- jalan kan.. hari ni sy baru nak pi langkawi....

    p/s :

    Kalau nak order direct sms no tlfon Dieyna.. cept skit Dieyna reply... 019-2481068

    ReplyDelete
  3. wak pon X sampey lagi pulau naminara ni jugakkk.. UHhuuu

    ReplyDelete
  4. Aik, ada ke naminara kt langkawi. Dah 3 kali kot gi langkawi, tktau plak. Aishhh, kena pegi ni.

    Teruja nk bgtau, CiM folow kamu #100

    ReplyDelete
  5. CiM pown ada bela 7 ekor meow kt umah. Gamat jdnya bila dah berambat tu

    ReplyDelete
  6. cantek pemandangan nyer...belum sampai lagi..

    ReplyDelete
  7. salam kak nisah...
    wahhh..terasa kejelesan disini...
    cantiknye...

    bila la dpt p langkwai lg ni.. huhuh...


    cik bulus...awatnya depa comey sgt...aaaa...akak peminat kucen ye..?
    comel anak2 akakk..geram tgk..nk2 yg dok parking dlm bakui tu.. meh tarik misai cket!
    miahahaha....

    ReplyDelete
  8. Cantik pemandangan di pulau ni.. Seronoknya dapat bercuti di situ..

    ReplyDelete
  9. @NORSHAHFEZA HAMSAN
    sungguh lah peeja, memang cantik aman je..

    wah mcm artis korea erk?? bodek erk??

    << tak boleh !! kucing akak hakmilik kekal ummi dia. mauahaha

    ReplyDelete
  10. @Dayana Bahar
    Welcome to the Langkawi,
    have a nice vacation :)

    ReplyDelete
  11. @Wak Gelas™
    wak.. ni pulau buatan je wak !! ohoiii

    ReplyDelete
  12. @Norhaizan hakim
    KZ, hehe kembang kuncup ummi dgr KZ kate ank ummi cumel, haruslah, ummi pun sama kan kan kan.. :)

    ReplyDelete
  13. @Cinta Misteri
    CiM, ni pulau buatan je..
    tak kekal pun..
    31/12/2012 habis la...

    ReplyDelete
  14. @Cinta Misteri
    CiM, skang nisah dah ade 12ekor..
    boleh bayangkan tak keadaan umah nisah skang? hahah tongkang pecah sudah !!

    ReplyDelete
  15. @kak nora
    Kak Nora, kat Langkawi ni bnyk tempat menarik, ade rezeki dtg lah ke sini..
    (wahh promote gituu )

    ReplyDelete
  16. @♥ Cmª shIemª ♥
    W'salam anje.. (^_~)
    silalah jeles lagi, sengaja mahu tonjolkan kejelsan tu hehe

    mai la ke langkawi, ajak famili. tp jgn dtg time cuti sekolah, nnti kena ketuk tau !!

    se how la.. ummi cumel, anak-anak kena ikut comel jugak hehehe>
    ye dik, akak suke sgt tucen ni, peluk mereka erat2 tau !!
    yg duk parking tu dlm bakui tu, satu2 anak dara yg ahkak ada, tu yg manja lebih tu... semua bakul die nak conquer

    ReplyDelete
  17. @Nur-nba
    Kak Nur, mari lah bercuti.. kalau bercuti calling2 nisah ye :)

    ReplyDelete
  18. Ingatkan akak p pulau Nami kat Korea tadi..hik hik.hik...

    ReplyDelete
  19. @Si Matatajam
    hikhikhik kak M, ishh awak smp dulu dari Nisah tau.. advance !! :)

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email