Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Wednesday, December 12, 2012

Tanpa Kata 12.12.2012

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)







(^_^) monolog cermin hati >> muahahahha ini baru betul !! (^_~)




26 comments:

  1. orang ambik buat cicah mempelam je ni

    ReplyDelete
  2. Hahaha... besar punya mangga dia kasi taruk! :)

    ReplyDelete
  3. @abah khalisha
    pelam muda ni, mencicah memang layan ... hehe

    ReplyDelete
  4. @Kakcik Nur
    ye lah kak cik, ni kalau org pecah masuk jugak ni, tak tahulah nak kate ape laie hehe

    ReplyDelete
  5. letak mangga dpan pintu,pencuri pn tak jadi masuk dok layan makan mangga

    ReplyDelete
  6. @Adriana
    hehe kan.. nak2 pulak jiran sebelah ade jual srbuk asam, mmg duk bertangga kat situ jugaklah kan..

    ReplyDelete
  7. hahahahaa!!! make sure ada asam boi sekali gantung kat tepi! kikiki~

    ReplyDelete
  8. @gadisBunga™
    hahahha mana boleh, untung besar lah perompak yg tgk !!

    ReplyDelete
  9. Kalau kak zan dapat ni..kak zan kerjakan jadi kerabu!

    ReplyDelete
  10. hahaha..mangga pla jd tu heheh..lawak2

    ReplyDelete
  11. hahaha kalau pencuri nak amsuk pon kompem gelak dulu ni,hahaha

    ReplyDelete
  12. kahkah..mangga..takut pncuri mkn la pulak..hihii

    ReplyDelete
  13. Mangga macam ni.. kalau ada pencuri nak masuk umah .. xjadi masuk.. dia ambil mangga tu makan sambal kicap... hehe

    ReplyDelete
  14. abis mangga yg betul 2 ketoi tuu nak watpe makk.. ahHHKs

    ReplyDelete
  15. @Norhaizan hakim
    kerabu ye KZ, sedap kan.. buat mcm kerabu thailand tu, ada masam2 & pedas2 sket.. perghhh mkn sehingga menjilat jari kak..

    ReplyDelete
  16. @sHaRiNa eLyaNa
    kan sha kan, ni kalau kite buat real memang rosak rumah tu...

    ReplyDelete
  17. @NORSHAHFEZA HAMSAN
    berehat seketika die di depan rumah, ternyata tuan tidak berkemampuan muahaha

    ReplyDelete
  18. @Deq's Qienz
    berseronok pencuri tu makan mangga yang besar ni hehe

    ReplyDelete
  19. @ieda
    kak, hahaha best kan mangga besar ni

    ReplyDelete
  20. @Dayana Bahar
    pastu, jiran-jiran pun tumpang semulut.. hahaha x jadi nak tangkap perompak dah..

    ReplyDelete
  21. @Wak Gelas™
    alahai wak, mangga 2 ketoi tu kuncinya dah hilang !! hehhe

    ReplyDelete
  22. salam kak...
    miahaha...cma ingatkan perhiasan..
    rupanya..ade kaitan ngan mangga yg kunci pagaq tu...
    tipah tertipu.. huahuahua..

    kak...nk copy pic ni tempek kat fb!

    ReplyDelete
  23. @♥ Cmª shIemª ♥
    w'salam yunk..
    amik lah yunk.. akak pun copy paste je dr org hehehe

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email