Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, December 20, 2012

Dari Pandangan Mata Kami

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

menjawab persoalan olah rakan-rakan.. 


serta rakan-rakan yang lain..
telah nisah berikan cerita pendeknya di dek kerana tepung sebungkus

Pertemuan yang tidak di rancang..
secara tiba-tiba. benarlah, jika sudah bertemu jodoh. tiada siapa dapat di pisahkan..
wahhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!! gitu kan.. macam berjumpa Chenta Hati je kan........

Izan Mama Mia, Atie Yusof Family ..
benar belaka.. gerangan yang di maksudkan adalah Dieyna atau ada yang mengenali beliau sebagai Dayana Bahar, rakan blogger kite juga.

kebetulan minggu yang lepas beliau menghapdet Blog tentang Tepung Magik 
tetiba nisah rasa macam nak cuba. oleh itu, dapat tahu juga, beliau ingin bercuti ke Langkawi.
aduhhh bagai pucuk di cita ulam mendatang.
nisah pun minta beliau bawak sekali tepung tu. Alhamdulillah, beliau setuju.

Maka , di situlah episod pertemuan kami.
berjanji ingin berjumpa di Cable Car, namun tidak dapat di tunaikan.
Malamnya kami berjumpa di Pekah Kuah, bersaksikan Neon di tengah pekan. kami bertentang mata di depan kedai ZeNo Duty Free, sambil-sambil sembang kecil-kecilan.. kami berjalan kaki menuju ke kedai Hj Ismail Group untuk membeli coklat. 

Ramah orangnya, sempat berjumpa dengan Bonda & Kakak , anak saudara , suami beliau. tidak ketinggalan berjumpa dengan si comel Hannah. manja aje orangnye.. petah berbicara...

lebih kurang sejam kami berjumpa. dan memandangkan waktu itu jam telah menunjukkan pukul 11.00pm
kami berpisah di situ.
sempat juga beliau beritahu, bahawa esoknya mereka ingin ke Makam Mahsuri, dengan ramahnya beliau menjemput nisah untuk menyertai bersama.

Nasib baiklah, hari berikut suami nisah tiada di rumah, maka bebas jugalah nisah bergerak. tanpa memikir panjang, nisah bersetuju dengan pelawaannya.

kami bertemu lagi di Makam Mahsuri..

Tiga Dara Pingitan !!! 

sama comel sama cute , muahahahhaa

Kalau duduk sama rendah. bila berdiri !! jangan harap sama tinggi tau .... 

bersama Kak Lah & Adik Ana.. Baby tu ?? Baru 5 Bulan, tapi cumelnye.. MasyaAllah, geram sungguh !!


sebenarnya, banyak gambar yang nisah rakanmkan bersama beliau.
tapi sayang, gambar2 tersebut kabur2 je.. terpaksa delete jugak..

jadilah gambar yang ada ni sebagai kenangan terindah.

Terima Kasih Ana, sudi berjumpa Nisah...
terima kasih atas kebaikan yang di beri.
orang nya mesra, peramah pula, tidak rugi berjumpa, 


(^_^) monolog cermin hati >> 
Kalau Ada Sumur Di Ladang, 
Boleh Saya menumpang mandi
Kalau ada umur yang panjang,
boleh kita berjumpa lagi .




23 comments:

  1. semoga hubungan semakin kukuh

    ReplyDelete
  2. wahh... seronok nya dpt jumpa rakan blogger kan..
    hihi..Niesa, nama akak terpahat dlm n3 ini...:)

    ReplyDelete
  3. salam.. blogwalking here.. come visit me back.. :)

    ReplyDelete
  4. semoga persahabatan kekal selama-lamanya.

    ReplyDelete
  5. salam kak nisah..
    wuuuu....
    bestnye dpt jumpe rakan blogger..
    alhamdulillah..semoga ukhuwah terjalin selamanya. :)

    ReplyDelete
  6. kalau dah rezeki tak kemana² yer.. sampai ke langkawi dapat berjumpa...

    ReplyDelete
  7. sy pon lum up lg n3 jmp kak dieyana.hihii

    ReplyDelete
  8. @izan mama mia
    Alhamdulillah..semoga ukhwah berpanjangan.. (^_~)

    ReplyDelete
  9. @Adriana
    semoga ukhwah kita juga berpanjangan ye adriana.. (^_~)

    ReplyDelete
  10. @aTieYusof Family
    kak, bila kita mau jumpa pula ??

    biarlah terpahat kak di situ agar menjadi kenang-kenangan... (^_~)

    ReplyDelete
  11. @zety nara
    Salam Zety,
    terima kasih ye.. BW lah lagi (^_~)

    ReplyDelete
  12. @Norhaizan hakim
    InsyaAllah KZ, tengah tunggu KZ pula (^_~)

    ReplyDelete
  13. @♥ Cmª shIemª ♥
    W'salam yank....
    Semoga Ukhwah kita juga berpanjangan ye.. (^_~)

    ReplyDelete
  14. @Masya
    Alhamdulillah, dalam tak rancang, kini menjadi kenyataan hehe

    ReplyDelete
  15. tengkiu entri ni... seronok sangat.. kenangan dengan nisah takkan ana lupakan sampai bila.. hehe dalam hati ni teringin nak pergi lagi... nanti leh jumpa lagi eik hehe

    ReplyDelete
  16. Bestnya depa merendet sakan...sedih arr x dapat join..hu hu..

    ReplyDelete
  17. @Dayana Bahar
    iye,,.. takkan tertinggal walau sedikit kenangan tu..
    nisah pun seronok, excited cite kat hubby aritu hehehe

    >> dtg lah lagi, nisah tunggu ye..

    ReplyDelete
  18. @Si Matatajam
    hehe sakan kami, siap mkn kopok lekor lagi..
    xpe kak M, nnti Ana dtg lagi, kite dating together2 erk...

    ReplyDelete
  19. kenangan terindahtu..
    memang gembira jumpa kawan maya di alam realiti..

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email