Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, December 6, 2012

Ini Hal Rumahtangga, Yang Takde Tangga Pun Boleh Baca Jugak

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

panjang kan tajuk nisah kan..

nak cerita pasal hal rumahtangga ni !!
<>
<>
<>
<>
<>
<>
hari tu (entah tak ingat dah hari apa)
kami nak keluar ke kenduri kahwin 
so nisah pun belek2 lah wardrobe cari lah mana baju yang sesuai..
ternyata hampa !! sebab semua baju dah habis. 
macamana nak pergi kenduri ni, dah xde baju ..
serius  otak dah blur. rase macam nak beli baju masa tu jugak.
tapi kami dah kesuntukan masa.
maka, ambil jelah baju yang mana ada ..

ternampak lah sepasang baju Kurung Moden 
raya tahun lepas punye, yang ni pon okey jugaklah..
asalkan masih sedondon dengan enche hubby. (sedondonlah sangat !!)

then . me  pun cakap lah dekat hubby >>>
<>
<>
<>
beginilah conversation ::::::
me : abang, okey tak baju kaler maroon ni ?
hubby : baju bila tu ?
me : raya tahun lepas punye,..
hubby : boleh pakai lagi ke ??
me : ehh mesti lah boleh tau
hubby : kan tu baju kurung moden, ada shape sket.. 
me : tapi saya bole pakai lagi lah
hubby : sure ke?
me : sure lah..
hubby :: (sambil berjalan menuju ke pintu bilik mandi, sambil mengerling dia pun berkata dalam nada yang tak berapa nak jelas ) >>>> "badan pun macam beyon, macam beyon , macam beyon, macam beyon... "
me :: lihat muke dia, terasa macam nak lucutkan aje tuala yang dia pakai tu.
saket hati ohkey !!

Ya Allah, saya di takdirkan berkahwin dengan orang sebegini !! bukankah dia juga seperti guni beras !!!


(^_^) monolog cermin hati >> tau ke beyon tu ape???
mana yang tak tahu tu, nisah bgtau ye..
beyon tu "BELON"
PATUT KAH ???




9 comments:

  1. hahahaha..lawak-lawak..sabor je lah ye

    ReplyDelete
  2. @abah khalisha
    AK, walaupun mase tu hati saket, ttp ketawa jugak :)

    ReplyDelete
  3. Jangan marah Nisah...nanti kena jual!

    ReplyDelete
  4. @Norhaizan hakim
    akak, susah hati ni, kalau kena jual.. sape nak beli ?? hehehe

    ReplyDelete
  5. hihiii, mcm tu skali kan. tak ptt btl org yg masuk bilik air tu kan.

    hari tu masa dinner pakai blk bj masa bertunang, kebaya. masuk kereta abi ajak gi hotel. dia pun x sgka bini dia shape masa bertunang masa tu dah ada auni. sengal. org nak gi dinner. now, anak dah tiga taktaula caner... seram gak nak cuba.

    ReplyDelete
  6. @ch@
    hehe tu lah die cha, suke2 kate akak belon kan ??

    >> akak tgk cha kecik je, hehe b4 pegi try la dulu.. rasenye bole lagi ni.. :)

    ReplyDelete
  7. hihih..sweetnye asben & wife ni la..
    en hubby nk mnje2 ngan akak letewwww...

    ReplyDelete
  8. @♥ Cmª shIemª ♥
    manjew la sangat !!
    selalu kutuk akak "beyon" tau..
    geram gile !! grrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  9. Salam rakan blogger yg dihormati. Akak menjemput rakan2 menyertai GIVEAWAY 001 CHEEZE MAZ .Link cara2 penyertaan ada di : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    Jika tiada masa menyertainya, harap sangat2 dapat membantu akak dengan :
    1) Tekan butan G +1 bagi entry http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html
    2) Vote akak di denaihati. Cara nak vote akak ada di entry : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/12/giveaway-001-tugasan-ke-2.html

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email