Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Saturday, December 8, 2012

Touched !!

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

tajuk nisah malam bahasa inggeris lah
tapi maaflah ye, entri ni tetap bahasa melayu
maklumlah, nisah ni tak pandai english..
tergeliat penulisan kalau nisah guna english language kan...

hehehe ada nampak macam "POYOS" tak.. ??

sepanjang minggu lepas ni,
nisah akui dah jarang-jarang nisah berpublish entri..
beberapa minggu lepas ada jugak hari2 nisah masukkan entri barukan..
tapi minggu ni memang "kureng" sket..
serius, kalau dah blog sndiri pun tak berapa nak hado,
nak terjah blog2 kawan pon memang lah nan hado kan..
walaupun nisah bergigih-gigih mencari masa
tapi masa tu tetap jeles gaban gan nisah.. 
oleh yang demikian, pastilah ada entri yang banyak nisah tertinggal..
whateverpun, nisah pasti gigih jugak untuk jejak entri2 yang terlepas..
setiap entri itu sangat berharga tau !!!

baiklah, entri dah panjang.. 
jadi marilah kite bersama-sama membaca isinya pula 
beginilah cerita nya..

Alhamdulillah, malam ni nisah berkesempatan nak bukak blog..
seperti biasa, haruslah bila bukak blog akan muncul skrin "DASHBOARD" kan.. entri yang teratas sekali adalah entri seorang kakak yang nisah  kenali di dalam alam blogger ni.. seterusnya kami berjumpa di fB

setiap hari, pasti ada entri dari beliau.. dari setiap masa ke semasa mesti ada cerita pasal beliau.. kakak ni memang rajin nak menghapdet cerita... chaiyok lah kakak ni !!

apabila entry beliau on top di dashboard nisah
nisah teruja nak bukak laman beliau....
tadaaaaaaaaaaaaaaaa  >>>inilah teman teman alam mayaku part 111

tengok tajuk ni mestilah nisah teruja nak bukak cepat-cepat
nasib baik mr beruk ni baik malam ni 
dengan mata yang semakin membulat-bulat
nisah baca satu persatu ayat yang tersusun dan di susun dengan baik sekali. haruslah KZ patut jadi chekgu ajelah dulu.. (KZ, nape jadi nurse plak dulu ?? )

bila scroll dah semakin ke bawah, 
makanya.. terpapar lah muke saye yang tak berapa nak hado ni !!

rupenye saye telah di masukkan dalam entri part 3
dengan ikhlasnya, saya mengaku bahawa Part 1 saye dah baca
errr tapi yang Part 2, saye ketinggalan
ampun ya KZ, nanti nisah jejak Part 2 tau !!

di mana "Touched"nya??
maka di sinilah touchingnya..
'KZ, terima kasih kerana telah menjadi sebahagian dari orang-orang sekeliling nisah yang membahagiakan nisah...
KZ, terima kasih kerana akak selalu ada bersama nisah di dalam alam maya ni...
KZ, kite tidak pernah bertemu, namun jauh di sudut hati nisah, nisah sayangkan akak.. kasih sayang terjalin bukan sekadar apabila bertemu mata, namun kasih sayang akan wujud, apabila kita telah mengenali tentang diri kita walaupun sedikit..
KZ, setiap entri KZ nisah dapat rasakan bahawa itu semua datang dari keikhlasan hati kZ, tiada kepura-puraan..
KZ, semoga ukhwah ini, akan kekal walaupun di hujung usia.
KZ, seriously.. I Love U muahhhhhhhhh "

okey, nisah dah kesat air mata !!
sekian terima kasih.



(^_^) monolog cermin hati >> maaf lah ye, malam ni tiada ayat -ayat novel atau puisi.. yang berjiwang bagai tau !! ayat-ayat biasa je, yang penting anda faham maksud yg cube nisah sampaikan ye.. 
kalau tak bape nak paham tu, bolehlah tinggalkan soalan di ruang komen 





10 comments:

  1. Bayangkan kak zan tengah senyum meleretttt...

    ReplyDelete
  2. salam kak nisah..
    huhuh.. mmg penyentuh perasaan kata2 akak tu..


    semoga ukwwah kita juga berpnjgn ye..
    amin...

    ReplyDelete
  3. hai kak nisah, saye kembali,hahahah,,
    wah touched gittu, nitis air mate tak ?=p

    ReplyDelete
  4. @Pen Biru
    w'salam..
    terima kasih, singgah lagi ye

    ReplyDelete
  5. @♥ Cmª shIemª ♥
    w'salam cma..
    terima kasih yunk..

    InsyaAllah, ukhwah kite akan berpanjangan, mengenali awak adalah satu hal yang terindah

    wah wah wah !!!

    ReplyDelete
  6. @NORSHAHFEZA HAMSAN
    hah, setelah menyepi beberapa kurun kan.. awak ke mana ni ???

    hikhikhik dalam keadaan malu-malu meoww akak jwb:
    "ye, akak menangis ohkey!!"

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email