Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, December 13, 2012

Kalaulah Nama Pun Rezeki ...

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)
kalaulah nama pun rezeki,
tidak perlu di cari
ia kan datang sendiri (^_~)


hadiah dari seorang Customer, yang datang ke pejabat pagi tadi..
sudah beberapa minggu tidak nampak kelibat beliau
rupa-rupanya beliau bercuti ke Penang
sebagai buah tangan buat kami di sini,
ia memberi coklat ini
sungguh sedap hingga menjilat jari
terima kasih daun keladi,
jika saudari pergi lagi
jangan lupa buah tangan untuk kami ini ..


menjalar darat si pokok semalu
luka berdarah terpijak duri
jika diri ini tidaklah malu
pasti ingin ku minta lagi




(^_^) monolog cermin hati >> dalam banyak2 coklat kat langkawi ni, tak de pulak nisah jumpa coklat ni ?? rupenye ada lah kat sini, tapi brandnya yang xde !!




17 comments:

  1. rezeki jangan ditolak kan? hehe

    ReplyDelete
  2. Coklat?..coklat?.. mana..mana coklat??..kak zan dah gila..jangan sebut coklat depan dia!!

    ReplyDelete
  3. lama weh tak makan coklat...tiba2 nak g beli lak..hehehe

    ReplyDelete
  4. Menariknya cekelat tu..mesti best sb free..hi hi..
    P/s: pasal poster kat oriental village, cuma tiga hari ja event tu..may b lps tu dah tanggalkan la kot..

    ReplyDelete
  5. as-salam

    cantik pla coklat tu..
    tidak sampai hati mahu makan

    ReplyDelete
  6. alhamdulilah,,syoklah kak nisah kan,makan xajak,,huh

    kak penang pun oleh2 kena coklat ea, ngtkan langkawi jek,hihihi

    ReplyDelete
  7. @Mimie
    mana mungkin di tolak,
    nanti ada yang terasa
    hehhehe

    ReplyDelete
  8. @Norhaizan hakim
    KZ, coklat mana?? coklat ada di mana2

    cepat2 pergi cari cadbury..
    nanti bawa ke mimipi nanti
    hehe

    ReplyDelete
  9. @Ummiarissa Mahdi
    hahha kan..
    pergilah beli, nnati lambat kempunan nanti hehe

    ReplyDelete
  10. @Si Matatajam
    M.. harus begitu.. lebih sedap sebab die free kan.. cer kalau suh beli sendiri ??

    ReplyDelete
  11. @MaMa Rey
    W'salam Mama Rey,
    didalam hati memang tak sampai..
    tapi kalau di biar.. nanti cair..
    maka lebih baiklah cair di dalam mulut aje hehe

    ReplyDelete
  12. @izan mama mia
    Alhamdulillah rezeki..
    happy go lucky hehe

    ReplyDelete
  13. @NORSHAHFEZA HAMSAN
    ahh nanti akak ajak awak, awk habiskan semua. nanti akak tinggal ape?? kotak jerk !! :p

    tu la. akak ingatkan penang femes buah pala je..

    ReplyDelete
  14. hahah ok ape tggal kotak daripada takde pape langsng =p

    tula ngtkan de marka penang je,eh,hahaha

    ReplyDelete
  15. salam kak...
    wuuuuuuu...coklat...
    sampai hati x tinggai kat cma seketoi!
    merajuk la... sob sob sob :p

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email