Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Monday, November 5, 2012

cerita biasa>> makan di hari cuti (^_~)


Alhamdulillah.. menjengah sudah hari Isnin yang penuh bermakna..
dah start kerja pon, life back to normal.. 
keluar pagi, petang baru sampai rumah... itulah dia, nak mencari sesuap nasi, bukan lah terlalu senang.. 
tapi tu lah kan, hari-hari pergi kerja, bile dapat gaji sehari je boleh di habiskan muahahhaha.. teruk kan?? tp nak buat macamana lagi, nafsu shoping selalu je bangkit hari gaji tu..

sebenarnya, bukan pasal gaji nisah nak cite.. hahhahaha melalut  ke laut nisah ni kan..
sebenarnya nisah cite kat sahabat semua yang hari sabtu lepas.. time breakfast dengan dinner, nisah gantung kuali..

kami xde jemputan kenduri pun, cume time breakfast & dinner kami pergi menghabiskan duet aje....

ni gara-gara tengok iklan Mc D kat tv lah..
set menu baru for breakfast RM19.90 (2-3 pax)

di mulai dengan gambar Puan Tanah yang tak berapa nak ADO ni. hehehe


 services?? hurm.. orang ramai beratur tapi kaunter satu je bukak??? mengeluh panjang di buatnya....




ni breakfast kami >>>
nampak sikit.. tapi kenyang nye sampai ke pukul 3pm tau hehe erkggggggggg sendawa pulak 


hasil teknologi yang canggih>> duduk semeja namun tiada conversation .. teknologi kan...

 kami dah kenyang.. dah nak balik dah....
my enche hubby << hubby, LoVe u More >>


hah, memandangkan untuk breakfast dah melayang duet den RM22.10 maka tengahari den masak la yo, tak elok jugak selalu makan kat luar, nanti copat bonar botak kepalo.. duet habes, ajinomoto pon bersarang jugaklah dalam badan kan....

ni haa... den masak simple aje... kami duk berdua aje.. anak pon xde, tak yah lah masak banyak2, sapa nak menghabeskan nanti , ye dak?? masak yang simple asalkan semuanya boleh habis....
tidak membazir, bukankah membazir itu adalah amalan Syaitan ni Rojim... hehehehe ( alaaaaa mcm lah sahabat tak tau kan.... )

 in the making of bahan perap untuk ayam
 SIAP!!!! sedia di perap..

 SIAP di masak.. makan bersama Sambal Kicap.. (my Feveret) 
biasanyan hidangan ni nisah buat nasi ayam je, tapi untuk sabtu lepas nisah buat makan dengan nasi putih aje

menu tambahan >> Kacang Panjang Goreng... simple aje..
dalam ni ade daging cincang.. tomato.. sume masuk sekali.
jgn lupe my minyak bijan untuk rase ala-ala chinese food (iyo iyo aja kannnnnn)

ni ha.. dah siap di hidang...
enche hubby, jom makan.. Licin beliau settlekan.. tulang pon die tak tinggalkan . Apakah??


bila malam menjengah, terasa macam nak gantung kuali lagi sekali.. tu duit dalam wallet tu, menjerit2 mintak di keluarkan..
dah rimas telinga nisah dengar dorang menjerit..
oleh yang demikian, nisah ajaklah enche ke pasar malam..
bagi je lah dorang keluar, dah nak sangat kan bertukar tuan..

hasilnya????
inilah dia......

 satay ayam & daging untuk Puan Rumah

 Kuey Teow Goreng dengan Ayam Goreng untuk Enche Hubby

xtra >> Bihun Sup untuk Me ngeh ngeh ngeh..



kami beli yang ringan-ringan ajee.....
dah malam kan, tak payah nak mkn berat2 nnti bertambah fluffy badan nisah ni tau ngeh ngeh ngeh....



(^_^) monolog cermin hati >> selesai lah sudah makan-makan kami hari Sabtu, Hari Ahad punye makan, esok nisah cerita ye..





7 comments:

  1. Ummi Aqil ni makin comel..
    Walid Aqil ni makin handsome (eh btoi ke pgglan Aqil tu "walid"?!" ;D
    Bila nak jumpa Aqil ni?! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ibu,.. hikhikhik makin comel erk??
      hahha makin gemukkkksss je.. :p
      haishhhh tu la.. aritu balik raya kelam kabut.
      Ummi promise!! ummi mesti jumpe Aqil nanti...

      Delete
  2. peh mknn dr pagi smpai mlm memg mantap,hahah terliur kak saye kt sini,,fuhhh tutup mate

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe Dik, kami memang telah di jodohkan.. dua-dua kaki makan.. duet gaji sume habes ke makan makan makan.. tu pasal badan kami "fluffy" buekkkkk fluffy lah sangat kan....

      Delete
  3. assalamualaikum nisah...wow sedapnya...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam kak..
      sedap sebab beli aje kak,
      kalo buat kelaut lah rasenye hehe
      Take Care Kak !!

      Delete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email