Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Wednesday, November 14, 2012

entry tanpa jiwa

bile dah setahun lebih nisah menetap di Langkawi ni, dah jenuh nisah pusing-pusing satu pulau ni .
sampai satu masa dah tak tahu lah nak kemana dah . mati akal . 
bila ajak je hubby jalan-jalan, mesti jalan yang same je . 

bile dah berdating tu tu teringat jugaklah kan 
time 10 tahun yang lepas. 
time tu kami dating-dating lah .
tengah bercinta kan. setiap 2 minggu mesti kami g dating .
cik boyfren pon sangat baik kerana sanggup datang dari Lumut ke IPoh semata-mata nak berjumpe dengan cik Gurlfren. (Time bercinta kan , lautan api , gunung dan ganang , air hujan, semua boleh redah punyelah !!)

bila dah sebut pun DATING, ape lagi nak buat ????
makan , jalan-jalan, borak panjan-panjang, ketawa tak hengat donia , tengok wayang . samp[ai satu masa. nak tengok wayang pon dah tak tau nak tengok cite ape . sume cite dah tengok . Duit usah cite lah . laju aje cam air terjun . tapi I ni kan gurlfren yang baek . so kami share-share lah kan . tak bole lah tak share , kang tak cukup plak duit tabung nak kahwin .

bile dah jemu round-round kat ipoh, kami melangkah la keluar dari ipoh . tengok binatang kat zoo .. 
at least takdelah jalan tempat yg sama .

tetapi. sekarang bile kami duk jalan-jalan berdating kan . kekadang nisah terpandang adik-adik yang duk berdating kat Langkawi ni .
terfikir jugaklah, dorang tak boring ke Dating kat Langkawi .
bukan ade apa-ape pun. takkan nak tengok wayang aje setiap minggu , takkan nak naik cabel car je setiap minggu ? tak kan nak tengok burung aje setiap minggu ??
nak tengok wayang pon bukan semua cerita keluar kat cinema ni ??
then . dorang tak boring jugak ke, dating gan orang Langkawi jugak , sebab boleh jumpe setiap hari !!
pastu bercouple pulak dengan budak yangs atu tempat keje. opssss dik !! tak boring ke jumpe hari-hari??
eheheheehehe Laser sungguh statement I ni kan, sorry ye dik. akak cume terfikir aje ..


(^_^) monolog cermin hati >> tengah duk menyempit dengan enche hubby supaya carikan saya Durian Crepe!! enche  Hubby jawab "mana nak carik kat Langkawi ni, bukan kate Durian Crepe . Roti Gardenia pun tak mandang!!! "





2 comments:

  1. haha hanya diaorg blh jawab bosan ke x...durian crepe mmg sana sini diblog org bercerita kesedapannya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, teringin nak mkn, tp tak taulah mana nak cari !!
      kena buat sendirilah jawabnya .

      Delete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email