Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Saturday, November 17, 2012

Kelebihan Kalimah La Ilaha Illallah




hari untuk bersantai-santai telah pun tiba . Alhamdulillah, memandangkan hari ni hari sabtu, jadi entri hari ni biarlah yang ringan-ringan je, taknaklah yang merepek meraban padahal memang sengal aje selalu kan. di pagi sabtu yang indah dan nyaman ni, Puan Rumah dengan rase besar hatinya nak share lah dengan sahabat sahabat semua tentang Kalimah La Ilaha Illallah..



1- La Ilaha Illallah adalah harga Syurga.

2- La Ilaha Illallah adalah memastikan keampunan.

3- La Ilaha Illallah adalah kebaikkan terbaik.

4- La Ilaha Illallah adalah penghapus dosa dan segala kesalahan.

5- La Ilaha Illallah adalah sebagai memperbaharui iman yang pudar.

6- La Ilaha Illallah adalah pengangkat hijab sampai kepada Allah SWT.

7- La Ilaha Illallah adalah zikir yang paling afdhal.

8- La Ilaha Illallah adalah pendinding daripada syaitan.

9- La Ilaha Illallah adalah penyelamat daripada neraka.

10- La Ilaha Illallah adalah penolong.



(^_^) monolog cermin hati ;  Tiada Tuhan yang layak disembah melainkan Allah




10 comments:

  1. Jadi jangan malas menyebut kalimah itu.. jngan disebut di dalam tandas sudah!

    ReplyDelete
  2. Tq for sharing nisah....mmg xlekang d bibir kalimah la illahaillallah.semoga kita istiqamah dgnnya

    ReplyDelete
  3. kak nisa shayanggg,,slamat hari sbtu =p

    thanx ye utk pekongsian ini,,moge lidah kite tak berat menyebutnya=)

    ReplyDelete
  4. @Norhaizan hahahha kan kak kan.. dah 2-3 hari x nmpk akak la... akak ke mana??

    ReplyDelete
  5. @rostina76 salam kak ros, thanks kak jenguk ke teratak hamba.... :)

    ReplyDelete
  6. @NORSHAHFEZA HAMSAN lalink... dah hari sabtu kan.. jum kite berjimba !! akak banje tutu pruti ye..

    ReplyDelete
  7. memang banyak kelebihan dia
    cuma kita adakalanya x ambil peduli huuh

    ReplyDelete
  8. ps : dik akak nak tanye macam mana nak buat kotak sengget2 di bawah link withit tuu .. leh tunjuk cara dia ?

    ReplyDelete
  9. @ieda
    ye la kak, tapi kan kita selalu terlepas pandang kan.. thanks kak jenguk ke sini ...

    ReplyDelete
  10. @ieda
    bole kak, nnti nisah tunjuk step-step nye ye !! nnti nisah inform kat akak tau..

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email