Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Wednesday, November 14, 2012

Maal Hijrah 1434

wah !! rata-rata kat dalam facebook , blog sume pakat-pakat hapdate status & entry pasal tahun baru kan.  Alhamdulillah, semangat kan kita nak sambut Tahun Baru .
semoga tahun baru ni kita lebih berjaya . lebih mantap , lebih memperkemaskan diri dan peribadi .
apepun, semoga penghijrahan ini lebih bermakna tau !!
sapa-sape yang tak buat azam lagi tu, silalah cari azam yang elok-elok sket ye, 
sape yang punye azam tahun lepas tak mantap lagi . sila lah sambung ke tahun baru . tak salah pon . 
okaylah, sempena entry terakhir untuk tahun 1433 ni, nisah akhiri dengan doa dibawah ye 







(^_^) monolog cermin hati >> Alhamdulillah, masih di sini, menghembuskan nafas tanpa hiruk pikuk dentuman senjata . Bumi yang masih menghijau, Air yang mengalir tenang. Alhamdulillah, masih di sini, melangkah dengan aman tanpa rasa gusar bedilan musuh. masih berjalan dengan penuh kesyukuran. Alhamdulillah....




2 comments:

  1. salam maal hijrah kak,,saye tiap tahun azam nk kurus,hahaha idoknye menjadi,,tahun ni xnk pasang nk wat dek jek, mane tau menjadi pulok,haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, dik kite ni memang lah serupa ye . setiap kali berazam mesti nak kurus kan.
      tapi tu lah.. women diet will always start from tomorrow muahahahha

      Delete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email