Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Wednesday, November 21, 2012

garangkah aku ???


credit tu uncle google

pepagi aje bile sampai je kat opis.
nisah pon letak lah montot ku yang mungil ini hahahaha perasan nok!!
pastu, dengan keadaan ynag sangat indah, nisah pun bukaklah bungkusan nasi lemak yang ku beli dari makcik yang jual tepi jalan tu  (beli masa on the way nak g keje) >>> tengok itu pun haku nak cite kan?? 
sebelum nisah suapkan nasi ke dalam mulut, menda yang penting nak buat adalah baca doa makan & bismillah. nanti tak baca tak pasal-pasal nasi lemak tu kena share gan Syaitan, tak mo la.. penat-penat aku beli dengan duit yang halal, tak pasal-pasal die nak menyibuk kan !! hepp!! TAK DAPAT LAH KAN ..

okay, entri terlalu panjang, meh nisah pendekkan aje.
elok-elok aje sudu nak suakan ke bibir ku yang tebal & seksis ni (bibir yang ala-ala ANGELINA JOLIE nih kan), telepon plak berdering >> atoiii kacau stim betoi, nisah pun angkat lah..
ingatkan ada la menda penting nak ngomong,
alaaaa rupa errrrrr, cuma mahu bagitau tentang hal-hal gosip je, nisah pun layankan ajelah.
sembang punye sembang last last, terkutuk diri sendiri.
hambekkkk kau!!! sedap nak mengata orang pepagi kan, sendiri kena !!


orang tu : ehhh kau tau tak, satu cite ni
haku : entah aku tak tahu pun, pasal ape??
orang tu : ni ha, bos ko.. bgtau bos aku yang ko tu garang.. apsal lah kau garang-garang beb?
haku : erk?? ye ke die kate aku camtu, hahahahhahaha (ketawa besar)
orang tu : ye la, die kate ko selalu marah-marah dia
haku : aku bukan marah, tapi aku geram sket aje. mungkin la bile aku ckap tu gan nada garang or muke aku serius kot. opsss patut lah aku garang, dah die tu malas tahap keldai !! tak tahan aku. 
orang tu : sedap ko ngata bos sendiri ye.
haku : aku bukan ngata, aku ckp menda yg betul je. tak tahu belajar, bukan selamanya buat tak tahu je. 
dulu nak makan pun mak yg ajar, kalau mak tak ajar, sampai mati lah tak tahu gaya nak makan kan ?? so samelah gan situasi ni !!
orang tu : hahahahahhahahaaaaa
haku : dah dah, baik ko letak aje telepon ni, aku nk makan. walaopun die kata aku garang, sket pon aku tak goyang. yang ko pun satu, tak payah nak bawak mulut sgt. agak-agak kalo nak tgk aku berperang gan bos aku, lebih baik ko batalkan niat tu aje. sebab aku tak amik kisah pun hal-hal macam ni tau..
orang tu : erkkkk ye lah aku paham maksud ko, okay bye !!


akhirnya, nisah dapatlah habiskan nasi lemak yang pedas-pedas tu, meleleh airmata tau !! tapi PUAS!!



(^_^) monolog cermin hati >> alaaa bukan garang, cume nak bagitau je, masing-masing ada tanggungjawab, buatlah tanggungjawab mengikut ape yang sepatutnya, janganlah harap gaji yang besar tapi nak buat kerja sebesar semut kan...




16 comments:

  1. Nice blog. salam perkenalan. singgah n follow. jemput ke blog saya [ulak ye

    ReplyDelete
  2. @Pemikir
    salam kenal, terima kasih jenguk kesini :)
    InsyaAllah akan kesana.

    ReplyDelete
  3. as salam

    cutenya kucing tu..garang bertempat takpe:)

    ReplyDelete
  4. garangnye tucen tuuu... huhuh..

    hehe..akak garang ngan bos?? :p

    ReplyDelete
  5. kak nisah, kdg2 kite bukn garang kn, tp nk menegakkan sesuatu dg nada yg tegas,,

    hamboi kemain lagi kwn akk tu, xde keje ke kt opis? sebok nk bergosip ek,,org mcmtu cume nk pecah belahkan org lain je kan kak,,jgn dilayan

    ReplyDelete
  6. syohhh..syyohh..amboi..orang dah bagi ikan, dia buat muka garang ya..oooo..ikan tu tinggal tulang jer..sorry ye kucin..isi ikan kak zan dah makan habis!

    ReplyDelete
  7. amboi. kemain garang kucing itu nisah. hehe. jmput singgah blog.

    ReplyDelete
  8. @Tihara
    W'salam kak Tihara...
    kan, ye lah kak, nisah bkn selalu garang pun sesekali aje hehehe

    ReplyDelete
  9. @ummiarissa
    garang kan ?? hah jaga-jaga nanti nisah cakar muahaha

    ReplyDelete
  10. @♥ Cmª shIemª ♥
    tucen tu saje nak tunjuk gangster .. tp tucen tu ttp cumel kan !!
    hehe akak mcm tak percaya aje org kate akak garang !! (taknakmengakulahtu!!)

    ReplyDelete
  11. @NORSHAHFEZA HAMSAN
    kan peeja kan, saje je nak kasi akak panas la konon, tp sket pon akak tak panas.. haishhh agak-agaklah pun kalau nak membawa mulut kan..

    ReplyDelete
  12. @Dayana Bahar
    kucing tu nmpk garang dalam hati mesti ade taman kan hikhikhhik...

    ReplyDelete
  13. @Norhaizan hakim
    patut lah die garang !! akak nak makn ikan die....
    "kucing.. meh gigit2 manja kak zan ni, nak kena ni !! "

    ReplyDelete
  14. @محمد رازيق
    tu lah die, garang bebenor, ni mesti teringin nak masuk dlm KL Gangster ni , thanks singgah kesini.. nanti nisah ke sana pulak ye.. :)

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email