Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, November 29, 2012

sibuklah konon !!

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

dear you all....
sudah tengok pic di atas ??
agak-agak tu apa?
bil bayar hutang ?
list order ??

baiklah, tak payah lah banyak soal kan..
jawapannya, nisah jugak yang kena bagi tahu kan ??

baik lah sayang sayang semua..
di atas tu, adalah senarai coklat yang telah di order oleh budak-budak HQ..
huh !! mentang-mentang lah aku duk kat Langkawi ni, sakan deme mengorderkan ??
maklumlah, skang kan dah 29.11.2012. gaji pun dah masuk gaji puan rumah pun dah surut jugak ni... . masa ni lah pun mereka nak menyopping coklat kan, kalau nak beli coklat - coklat ni kat atas kat daerah-daerah luar mesti lah tak jumpe, tak jumpe tu satu hal.. yang kedua halnya. Dah jumpe, mahal pula harganya. 
mangkor jugak lah nak membayo nye kan ?? ye dak ??

jadi, mereka pun dah memang bijak. antar je lah order list kat nisah..
laju aje mereka send kat nisah...

tapi tu lah dia, sekarangkan.. musim cuti sekolah..
ramai pelancong, ramai yang datang bercuti. mereka jugak di antara orang-orang yang takkan nak lepaskan peluang untuk beli coklat .
ada yang sanggup habis beratus-ratus semata-mata nak membeli coklat je, 
itu normal lah, datang pun sesekali, masa ni lah pun nak habiskan duit..

dan di sebabkan itulah , banyak jugak jenis coklat yang nisah cari semalam "out of stock"

jenuh pusing-pusing, cari coklat.. rata-rata semua sudah kehabisan...
kesian budak HQ kenalah tunggu ye bila stock ada baru boleh order lagi tau

pagi tadi. sibuk nisah ke Jetty, sebab nak bayar cukai coklat ni..
Kastam pun nak jugak keuntungannya kan ??
biasa kalau nak pos, coklat ni kena tax 30% dari jumlah harga coklat. tapi kastam ni tak lah kejam sangat pun. Pandai-pandailah tawar menawar, mesti boleh kurang punya.
macam tadi nisah sepatutnya kena tax rm42.00, tawar-tawar dapatlah rm20.00..
okaylah kan?? 

tapi, perlui di ingat. Tax ni akan dikenakan cume pada yang bawak keluar menggunakan perkhidmatan pos je, kalau by hand.. lalu je.. dorang tak amik kisah sangat pun..
nak-nak time balik hari raya, lagi lah mereka bermalasan di kaunter tu,..
kekadang dorang tak scan pun beg, berkali2 jugaklah kami lalu tak kena scan..
(mungkin sebab muka kami muka baik kot, tu pasal dorang tak kisah)
perasan di situ.

jadi, dah penat menaip. nisah simpulkan jelah stori nisah ye.
kesimpulannya : pagi tadi nisah sibuk mengerjakan hal-hal coklat.
dah masuk opis, sibuk dengan hal-hal opis..
jadi >> masa nak berBW memang tak berapa nak cukup.
kalau ada ruang nanti nisah terjah blog kalian ye..
pastinye nisah akan tinggalkan jejak gajah nisah ni tau !!


(^_^) monolog cermin hati >> lai lai lai, mau ordar cok0lat ka?? 




18 comments:

  1. ramainya yg order ceklat....tapi beli kat sana mmg murah kan

    ReplyDelete
  2. wahahaha... coklat!!

    oo..akak dok langkawi ke?.. kenapa cma xtau?? huhuh

    bestnye coklat.. huhuh..
    akak nk bg kat cma ke? ok jgk tuh.. muehehe.. :p

    ReplyDelete
  3. nak .....
    nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
    order jugakkkkkkkkkk ;))

    ps : dik TQ dah jadi .. cantikk
    tapi kan nisah leh tak perkataan
    JOM TERJAH ENTRY tu di ketepikan kiri sekali .. x nak letak center ..
    if u dont mind dear ... ;)
    tq again ...

    ReplyDelete
  4. blh la sy order gak ni hihi

    ReplyDelete
  5. @syiela
    iye, kat langkawi ni memg murah2 coklat nye.. berbaloi lah kalo beli sekali sekala kan..

    ReplyDelete
  6. @♥ Cmª shIemª ♥
    cma suke coklat ye ??

    ye shayang, akak duk di langkawi... meh lah dtg bercuti ke sini . bole kite dating :)

    drop ur alamat kat sini : nisahidham@yahoo.com.

    InsyaAllah coklatnye akn smp :)

    ReplyDelete
  7. @ieda
    akak nak order ke ..
    bole je, nnti drop nama coklat & kuantiti kat email nisah ye :)

    ReplyDelete
  8. @BERT
    boleh ape salahnya.. tapi kena tax tau, kalo tak kisah .. bole drop nama coklat & kuantiti kat sini >> nisahidham@yahoo.com

    ReplyDelete
  9. nisah...nak coklat jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  10. kak nisah,,emm ade bukak oder lagi tak? hahahaha ingt nk kirim helang yg beso tu =p

    ReplyDelete
  11. Tengah menanti, bila agaknya orang tu nak bawak kak zan shopping coklat dan merealisasikan hasrat yg satu itu...wahhh..dah azan maghrib! Jom solat!

    ReplyDelete
  12. wah, nk jugak.. sedapnyer daim !

    ReplyDelete
  13. @::NureeN::
    hehehe.. byk jugak..last month lagi byk..

    ReplyDelete
  14. @izan mama mia
    nak keeeeeeeeeeeeeeeeeeee????????????????????? meh laaaa order ..........

    ReplyDelete
  15. @NORSHAHFEZA HAMSAN
    peeja shayang, helang tu tak mo ikut awk la..
    xpe nnti akak gantikan dgn Makam Mahsuri ye..

    ReplyDelete
  16. @Norhaizan hakim
    nisah masih di sini, menunggu ketibaan akak, datanglah... (^_~)

    ReplyDelete
  17. @izfanora
    daim sedap !! tapi mesti jugak cuba Almond London, pasti tak kecewa juga :)

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email