Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Friday, November 9, 2012

perempuan kan




diam — dia lemah .
lantang — nampak salah .
mesra — dia gatal .

pasif — dipijak-pijak .
kahwin — ’ bila beranak? ‘ .
tak kahwin — pasti digelak .
berhijab — dikata kolot. jahat. menunjuk-nunjuk .
tak tutup — lagilah heboh..

setia — dimadu laki .
curang — dicanang keji .
terlalu cinta — dimain-mainkan .
terlalu berjaga — dimarah-marahkan .
menangis — rimas selalu .
mata kering — dipanggil kepala batu .
buat betul — pelbagai benda dipersoal .
buat silap — sekampung berbual .

tp UNTUNG perempuan sebab setiap kali
dilemparkan kejian dan hinaan, SYURGA adalah
tempatnya.. cukup menjadi SOLEHAH kerana
ALLAH, dirinya sebaris dgn para bidadari dan
mungkin lebih atas lagi... ♥ ♥


(^_^) monolog cermin hati >> Aisyah berkata, "Aku bertanya kepada Rasulullah s.a.w, siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita? Jawab Rasulullah s.a.w., "Suaminya". "Siapa pula berhak terhadap lelaki?" Jawab Rasulullah s.a.w, "Ibunya".







7 comments:

  1. Hidup ini persis roda kan Nisah..hari kita di hireki paling bawah..esok-esok kita di hireki paling atas.

    Oooo,,ingat coklat,ingat Langkawi!Kalau tarikhnya dah konpem, kak zan inform..ok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak, di mana pon kite berada, banyakkanlah bersabar. pasti ada jalan, Allah pasti Maha Mengetahui .

      okey akak, nisah tunggu calling dr akak ye (^_~)

      Delete
  2. betul tu kak,,kalau de perceraian pon salahkan perempuan kan, tp xpe kite tetap mulia disisi Allah sbb kite special,,=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, mcm perempuan ni mmg tempat utk di persalahkan je kan . tapi padahal Allah saje nk bg ujian tu kat kite, nak bg kite masuk Syurga . Lelaki kan susah nk masuk hehe

      Delete
    2. betul tu kak,,tu yg jdkan kite ni sepesel, mcm burger tu, spesel tu ade telur,haha

      Delete
  3. hihih..sabar jelah..resam manusia..kan..redho sajalah..untung jd ponpuan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, proud to be a Woman (^_~)

      Delete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email