Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Sunday, November 18, 2012

Morning Sunday . Start Our day with a Big Laugh

<<please refer to the above for introduction of nonsense to illustrate the stories below. Kindly take note. !!!! >>

<>
<>
<>
<>
<>
<>

Pada suatu malam, Sudin menerima sms dari aweknya yang tertulis
''sayang, rumah saya sekarang sepi takder orang.''

“wah! peluang baik nie huhuuuuuu.....yEss!”*dlm hati Sudin*

Selang beberapa minit kmudian, sudin membalas sms aweknya.....
''sayang, Saya dah ada kat depan rumah awak nie sekarang, awak cepatlah keluar...''

lalu aweknya membalas Smsnya.
''Awak buat apa datang kat rumah saya, kan saya dah cakap tadi, rumah saya sepi takder orang... Saya pun tak der kat rumah nie.''

Sudin,*Mulut berbuih, Lutut kejang2, pengsan seketika*

(#nakbuekcamnodapekpakweBIJAKsupabiawak#) kan......

#tokonodensebabdenponselalujugaklahcengginibilasedihjomestitererbahasainggeris#)




Satu malam tu kawan pompuan ni la, dia baru jer balik dari party, tak tahu how many glasses dia minum ler tapi memang dia betul-betul mabuk. So masa on the way home she got blocked from the police officer and asked for her driving license and so on but unfortunately
at the same time tu, there was an accident happen a cross the road. Quite major jugaklah accident and the policeman leave her and rushed to the accident scene. So this ****** girl dah gabra tak tahu nak buat camne, she just ran off back to her car and head straight back home in Klang. So the next morning polis datang ketuk pintu rumah dia dan polis tu tanya dia, “AWAK PEGI MANA MALAM SEMALAM?”
Pompuan ni pulak jawab, “TAK KEMANA ENCIK. SAYA KAT RUMAH JER” So polis tu tanya lagi, “BETUL KER???”
Pompuan tu jawab, “BETUL ENCIK. SUMPAH SAYA TAK GI MANA2, TANYA LER NGAN HOUSEMATE SAYA.”
So polis tu kata, “YE KER? (sambil tergelak) MARI SINI, KELUAR JAP”
Lepas tu polis tu tunjuk, “HA!!! ITU KETA SAPA TU??”
Pompuan tu macam nak pengsan sebab dia dah terbawak keta polis yg
malam tadi balik rumah, dia ingat keta dia sebab kaler sama warna
putih (wira) cuma keta dia takde sticker polis kat tepi pintu jer. Tak
pasal2 kena saman RM1000 dan gantung lesen 1 tahun.



Orang Asli Dan Polis
orang asli : selamat pagi tuan
polis : selamat pagi
polis : apa hal
orang asli : saya nak buat repot tuan
polis : fasal apa tu
orang asli : kawan saya di baham harimau
polis : pukul berapa
orang asli : dia tak pukul, terkam
polis : habis?
orang asli : tak habis, tinggal kepala



Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik, Shan terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati
Amin. : Shan Kenapa menangis?
Amin : Saya datang untuk ujian darah.
Shan : Awak takut ke?
Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka
telah terpotong jari saya.
(Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.)
Amin : Eh, kenapa pula awak menangis?
Shan : Saya datang untuk ujian air kencing…



Tanda-tanda Awal Jatuh Cinta

1) You ada ramai kawan tapi dalam banyak-banyak tu you asyik ingat kat dia sorang jer..dia sihat ke tak..dia dah makan ke belum.. dia ingat kat you ke tak.

2) You jadi resah gelisah kalau tak dapat dengar suara dia, You jadi malap, kelabu asap, tapi bila dengar suara dia YOU automatik segar bugar, perut lapar terus kenyang..

3) Uiii.. You cemburu bila dia bercerita tentang kecantikan/kehenseman perempuan/lelaki yang dia jumpa.. Kekadang YOU rasa You kecik hati dengan dia pasal asyik cerita pasal orang lain yang lebih hebat dari YOU.

4) YOU dapat jumpa dia sekali jer dalam sebulan so bila dapat jumpa dia YOU rasa macam dunia ni YOU yang punya. Balik rumah wajah dia asyik terbayang di mata YOU tapi YOU pun hairan kenapa YOU mesti ada perasaan macam tu terhadap dia..

5) Surat, kad raya, tiket bas, sampah atau apa saja pemberian darinya, YOU simpan sampai penuh almari rumah YOU. Kalau ada lipas gigit salah satu barang pemberian darinya pasti mampus lipas tu YOU gigit balikâ?¦uiii..ganehnyer.. wakakakakâ.cam betul jerk! heha.

6) Kadang kala YOU sengaja buat perangai nak bagi dia jeles kat YOU tapi dia sikit pun takder respon sebaliknya YOU sendiri yang makan hati..tapi YOU tak sedar kenapa You buat macam tu.. kenapa You nak bagi dia jeles kat You?

7) YOU percaya padanya. YOU sedia berkongsi apa saja cerita dengannya. YOU juga suka mendengar celotehnya walaupun kadang-kala ceritanya membosankan You tapi You tetap sudi melayan karenahnya.

Bila family YOU sebut pasal jodoh, YOU cakap belum ada calon tapi dalam kepala otak YOU dok terbayang-bayang YOU bersanding dengan dia..cis!!

9) Hmmmmm itu adalah secebis perasaan YOU kat dia namun apakah makna perasaan tersebut? Nak kata kawan biasa..kenapa You treat dia bagus semacam jer? Alah mengaku sajalah yang You ni dah jatuh hati
padanya..

AND, last but not least

10) YOU tau tak mengikut survey, itu adalah sebahagian daripada tanda-tanda awal orang yang dah JATUH CINTA. Perasaan tu sedikit sebanyak akan menyiksa diri You sendiri. YOU tau kenapa? Sebab You punya ego tu tinggi sangatâ?¦apa susah sangat ker You nak declare yang You ni betul-betul falling in love kat dia.. ops..i'm sorry perempuan memang la susah sikit takut perigi cari timba pulak kan..tapi setiap orang ada cara tersendiri.



(^_^) monolog cermin hati >>errrrr tetiba jadi kisah jatuh cinta pulak !!!, ni tandanya kena sambung tido balik ni !!.. Happy sunday everybody !!




6 comments:

  1. as salam

    banyak nya cite2 lucu..gelihati:)

    ReplyDelete
  2. @Tihara
    W'salam kak, cite lucu semua cetak rompak aje !! hehe

    ReplyDelete
  3. hahhaa lawak je kak sumenye,,tgelak sendiri,,

    ReplyDelete
  4. @NORSHAHFEZA HAMSAN
    huhu akak pun, akak paling tak bole blah yg "masak" tu.. dpt hubby cenggini >> pengsan wok!!

    ReplyDelete
  5. hihihihi.. sampai mcm tu sekali kene marah dgn suami baru paham ...

    ReplyDelete
  6. @Masya
    tu kan kalau tak paham jugak tu, mau aje si suami bawak periuk kuali letak kat dpn tv kan hehe

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email