Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Friday, November 9, 2012

Epilog ~ Yang Pernah Bertamu Di Hati 1



epilog tentang mereka yang pernah bertamu di hati..
ummi dah ceritakan sedikit kat sini >>>> yang pernah bertamu dihati 



mereka yang "pernah" .
mereka pernah bermain di rumah
mereka pernah memanjat ummi
mereka pernah menjilat jari ummi
mereka penah kiss kat hidung ummi
mereka pernah duduk kat depan pintu semasa ummi balik keje .
mereka pernah .
mereka pernah menghiasi hari-hari ummi..

tapi . mereka telah di takdirkan untuk seketika bersama dengan ummi dan yang lain-lain... 


Momot  24.09.2012 >> 10.00am .. momot menghembuskan nafas terakhir di depan pintu Klinik Bonton (Klinik Haiwan) , tanpa sempat berjumpa dengan doktor . ummi sedey, tapi ummi tidak terkilan . sebab ummi dah usaha untuk selamatkan Momot, namun takdir untuk bersama setakat itu sahaja .

Malam tu, ummi kebumikan Momot depan umah Ummi.. supaya senang ummi nak jenguk2 Momot .
sesekali ummi ke kubur momot, mase tu tiada lagi airmata ummi menitis, ummi belajar untuk menerima hakikat .
>>>> sayang Momot, kita jumpa nanti "di sana " ye sayang.. .. <<<<



saat Momot di bawa pulang dari Klinik . Semua adik beradik datang unutk melihat Momot .
seolah olah tahu Momot telah tinggalkan mereka buat selamanya 
masa ni, ummi tak mampu menjadi tabah, airmata ummi jatuh berderai.. sendu .
hanya Allah aje yang tahu . 

mereka >>


ummi sangkakan, semuanya berakhir di situ . rupenya tidak . KIKI. memngikuti Momot.. 
seminggu selepas ketiadaan MOmot , pada Jumaat waktu malam 11.13pm 05.10.2012 KIki menghembuskan nafas terakhirnya . kali ini Kiki menghembuskan nafas terakhir depan walid . walid yang menyaksikan saat-saat nafas kiki terhenti . sayangnya, masa tu ummin tertidur kat atas . ummi amat mengharapkan agar malam cepat siang, agar dpt ummi bawak kiki jumpe Doktor, yapi mungkin telah ajal kiki di di situ....


pic bawah ni, ummi snap pada hari khamis, sehari sebelum Kiki pergi..
masa ni, die sangat manja. die tak pernak naik atas netbook ummi, tp malam tu die panjant, die main atas tu..
pastu duk atas riba ummi.. malam tu kikik lain sangat .
tapi entah kenapa ummi tak dapat syak ape-ape pun..







Dugaan datang lagi, 09.10.2012 lagi sekali anak ummi tinggalkan ummi. akhirnya Lala pergi..
Lala pergi tanpa bertemankan siapa-siapa.. last ummi tengok dia 08.10.2012 11.30pm, masa tu Lala masih bernafas . Ummi tinggalkan Lala kerana ummi nak masuk tido, esok pagi bila ummi bangun, Lala tidak bernyawa lagi . Akhirnya, ummi kehilangan mereka-mereka yang cumel.




 




yang tinggal kini adalah Ola, sehabis daya ummi tidak mahu ulang semua kesilapan ummi, kerana kematian Lala adalah atas kelalaian ummi, sikap ummi. untuk Ola, ummi perlu buat sesuatu, supaya Ola tidak tinggalkan ummi . Alhamdulillah, Ola masih di sini, bersama ummi . Ummi harapkan Ola dapat membesar dengan baik & sihat seperti TOMO, MIMAU, MEME & TAMI .

OLA <>> yang notty ,, iras-iras Mimau..

suke gigit
 walid lah jadi bahan gigitan Ola

yang tinggal sekadar kenangan yang sentiasa terpahat di ingatan .....

(^_^) monolog cermin hati >> kata-kata pepatah.. menyesal dahula pendapatn, menyesal kemudaian tiada guna .




2 comments:

  1. akak tetiba saye mcm sedih kak,,=( terharu sgt,,walaupun kucing tp saye tgh lap air mate skrg ni,,=,)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dik, melihat sebuah kematian, menunggu nafas terakhir terhembus . saat itu sangatlah menyakitkan & menyedihkan .. walaupun ia adalah "kucing" tiap mereka adalah makhluk Allah .. RIP untuk Momot, Kiki & Lala..

      Delete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email