Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, November 22, 2012

tanggungjawab punye pasal !!



tengah sesedap berBW, tetiba my phone ringing,
dengar aje ringging tones tu dah tau dah sape yang call
>> EN HUBBY lah...
senyum ayu-ayu I tengok gambar die kat skrin henpon tu..
hahahhaha perasan kan !!

pastu gan nada yang manja-manja  (gedixxx aje bunyinya!!)
I pun angkat lah >>>

Hubby : Assalamualaikum
Me : Waalaikumusalam, ye Bang..
Hubby : Buat ape tu ??
Me : tengah baca Blog
Hubby : ni time keje, bkn time ngulat.
Me : skang time ngulat gan time keje di satukan..
Hubby :  petang kang tolong gosok jubah abang ye, 7.45 pm abg dh kena ada kat sana.
Me : haihhhh nape suh saye pulak ?? (dlm nada yang gurau2 aje)
Hubby : ye lah, takkan nak suh orang sebelah pulak ?? (die pon sama)
Me : saye nak ikut jugak !!
Hubby : tak bole, isteri kena duk umah .
Me : Nak jugak !!
Hubby : tak boleh, rumah die tu sempit aje .
Me : okay saye duk dalam kete .
Hubby : nnti awk panas.
Me : pasanglah air cond.
Hubby : kat umah pon ade air cond.
Me : >> silent << 
then I sambung cakap . okay, nnti saye balik gosok Jubah abang tau !!
Hubby : okay, bye mmuahhh Love U
Me : Lap U 2 , 3 , 4 & more ...

Semalam, my hubby bagitahu malam ni ada bacaan Yaasin kat umah Bos die,
die kate tak boleh bawak famili. tu lah kemusykilannya, biasa hubby bawak aje nisah ni pergi mana-mana. (tak pernah pulak die tinggalkan nisah kecuali, nisah yg tak nak ikut atau ada hal lain) >> dia selalu jugaklah acah-acah tak nak bawak, (tapi last2 die bawak jugak)
tapi kali ni sungguh-sungguh die kata tak boleh,
memang betul lah tu ye, orang umah tak bole ikut.
so kena la duk umah malam ni, sendiri masak, sendiri makan lah jawabnya...
Hubby >> mesti lah die makan kat umah Bos die kan....




(^_^) monolog cermin hati >> bukan nak merungut, bukan pulak nak menunjuk

bukan pulak nak cari pasal, dan bukan pulak nak
tunjuk bagus. sekadar cerita kosong-kosong aje di petang-petang khamis ni..





18 comments:

  1. tima kasih sudi meninggalkan komen di teratak siFaqir ilmu, is folo sini ye (^___^)

    ReplyDelete
  2. takdak peneman makan la malam ni...

    ReplyDelete
  3. @syiela
    huhu nampaknya begitulah .. jom teman nisah . nisah banje hehehe

    ReplyDelete
  4. Tak pa... boleh zikir panjang sikit kalau sorang sorang kat umah. kalau suami ada, yang bancur air jap. yang ambik tu jap. dll...

    ReplyDelete
  5. Apa pun nasihat pemikir...
    agar jangan banyakkan post yang mendedahkan kita bersendirian di rumah. BAHAYA...

    sekadar pandangan

    ReplyDelete
  6. @Pemikir
    terima kasih atas nasihat Pemikir, tak terlintas pulak tadi.. (^_~)

    ReplyDelete
  7. co cuit,,nk cmni gak nnt dh kawen, gurau2 manje cm kak nisah,hahaha,,

    ReplyDelete
  8. NORSHAHFEZA HAMSAN
    peeja, cuit like syugar kan, sometime like huney also. but sometime sour like lemon, hahahaha.. itulah die rumahtangga !!

    ReplyDelete
  9. sweetnye perbualan Nisah.ehem ehem, masa hubby tepon tu,Nisah tgh baca blog akak ke :)

    ReplyDelete
  10. alololo...sweetnye husband & wife ni.. hihih.

    ermm.xpelah..en hubby nk soh akak rehat2 la tu.. :)

    ReplyDelete
  11. butang baju apa mana Pah.. ahhhHHa

    ReplyDelete
  12. @Cik Canon
    thanks kak, sweet jugak tgk akak gan hubby akak, same cantik sama handsome hehehe

    ReplyDelete
  13. @♥ Cmª shIemª ♥
    yunk... sweet kan, itu time sweet time sour tak tgk lagi muahahahha

    ReplyDelete
  14. @Wak Gelas™
    nak buat apa dengan butang baju ? OO abg nak kawen lain ye ?
    Jaga-jaga, nanti Pah gigit tau !! hahaha

    ReplyDelete
  15. hahah kalau lemon pun ok ape,msam2 gitu,,takut la kak nk kawen,kekeke

    ReplyDelete
  16. @NORSHAHFEZA HAMSAN
    okey, positifnye "lemon" boleh "potong lemak" di badan.. muahahha, eh, nape takut nak kawen, syok wooo kawen ni.. :)

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email